ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ

Παιζουμε μουσική σε συγκροτήματα αλλά και σε μικρά σύνολα οργάνων

ΟΜΑΔΙΚΟΤΗΤΑ

Η ομάδα παίζει καλά όταν όλοι παίζουν καλά για την ομάδα

ΡΕΠΕΡΤΟΡΙΟ

Ενασχόληση με ποικίλο ρεπερτόριο σημαίνει ποικίλα ερεθίσματα

ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

Αυτοσχεδιασμός σε πραγματικές συνθήκες μπάντας

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Γνώσεις τεχνολογίας για τη σωστή πρόβα και παρουσίαση ενός συνόλου

ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ

Τα μουσικά σύνολα είναι εκείνο το ωριαίο και εβδομαδιαίο μάθημα στο οποίο σπουδαστές από διαφορετικά όργανα συνδυάζονται και φτιάχνουν μουσικά σχήματα με τα οποία δουλεύουν έναν αριθμό κομματιών τα οποία και παρουσιάζουν live στις συναυλίες του ωδείου.

Στόχος του μαθήματος είναι η ανάπτυξη της ομαδικότητας και της συνεργατικότητας. Επιπλέον εξασκείται η μουσική αντίληψη μέσα σε ένα σύνολο ήχων αφού ο κάθε μουσικός θα πρέπει να συνδυάσει στα αυτιά και στο μυαλό του αυτό που παίζει ο ίδιος με αυτό το οποίο κάνουν οι υπόλοιποι στην μπάντα. Καλλιεργείται η αισθητική και γίνεται γνωριμία με διάφορα στιλ και ιδιώματα.

Μέσω της έκθεσης στους άλλους ενισχύεται η αυτοπεποίθηση και αυξάνεται η ικανότητα για αυτοσχεδιασμό. Μέσω των συμβουλών και των παραδειγμάτων του διδάσκονται αλλά και ακούγοντας τους άλλους της ομάδας δίνονται ισχυρότατα ερεθίσματα για πιο βαθιά αναζήτηση του αντικειμένου.

Τέλος ο σπουδαστής αρχίζει να νιώθει και να καταλαβαίνει και το κομμάτι του ήχου όσον αφορά το όργανο που ο ίδιος παίζει αλλά και τον γενικό ήχο του σχήματος.

Πολλές φορές οι πρόβες ηχογραφούνται και γίνεται ανάλυση μετά και συζήτηση επάνω στο ηχογράφημα.

Η διάρκεια του μαθήματος είναι 60 λεπτά, μία φορά την εβδομάδα.