Χρήσιμες Πληροφορίες - Κανονισμός

 
 
 
 

ΕΓΓΡΑΦΕΣ

 

Εγγραφές στο Μουσικό Εργαστήρι Δίεση γίνονται καθʼ όλη τη διάρκεια του έτους Δικαίωμα εγγραφής έχουν όλοι ανεξαρτήτως ηλικίας κι ανεξαρτήτως μουσικού επιπέδου

ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΕΤΟΣ

Το διδακτικό έτος διαρκεί από
2η εβδομάδα του Σεπτεμβρίου έως τις 30 Ιουνίου του επομένου έτους.

Ισχύουν όλες οι επίσημες σχολικές αργίες & κάθε άλλη που ορίζεται από το Υπουργείο Παιδείας & το Υπουργείο Πολιτισμού. Ενδεικτικά :

28η Οκτωβρίου & 25η Μαρτίου (Εθνική επέτειος)
από 24 Δεκεμβρίου έως & 6 Ιανουαρίου (Χριστούγεννα - Νέο Έτος) Καθαρά Δευτέρα
από Μεγάλη Πέμπτη έως και Κυριακή του Θωμά (Άγιο Πάσχα)
1η Μαΐου (εργατική Πρωτομαγιά)
Γιορτή του Αγίου Πνεύματος

Μαθήματα που συμπίπτουν με τις επίσημες αργίες δεν αντικαθίστανται εκτός εάν υπάρξει διαφορετική ανακοίνωση από τη Διεύθυνση .

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Ατομικά : Τα μαθήματα των οργάνων και των ειδικών θεωρητικών (Αρμονία & Ακουστικές Ικανότητες Προετοιμασίας Τμήματων Μουσικολογίας, Ειδικό Αρμονίας ) είναι ατομικά

Ομαδικά :

Θεωρία (POPULAR MUSIC THEORY or LCM THEORY)
Μουσική Τεχνολογία Για Μουσικούς (MTfM)
Μουσικά Σύνολα (Latin, Jazz, Rock, Vocals κλπ) 

Χρονική διάρκεια Μαθημάτων


Όργανα: 45-60ʼ ατομικό μάθημα 1 φορά την εβδομάδα ή 30ʼ 2 φορές την εβδομάδα
Θεωρία : 90ʼ ομαδικό μαθημα 2 φορές το μήνα*
Μουσική Τεχνολογία Για Μουσικούς (MTfM): 90ʼ ομαδικό μαθημα 2 φορές το μήνα*

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Οι προαγωγικές ετήσιες & απολυτήριες (πτυχιακές - διπλωματικές) για το Κλασσικό Τμήμα διεξάγονται τον Ιανουάριο & τον Ιούνιο, εκάστου σχολικού έτους.
Οι εξετάσεις για το Lcm - Rgt πραγματοποιούντα για τα όργανα το Φεβρουάριο και τον Ιούνιο με υποχρέωση του σπουδαστή για 1 τουλάχιστον συμμετοχή
Οι εξετάσεις των θεωρητικών γίνονται Νοέμβρη και Ιούνιο (Περισσότερες πληροφορίες στο www.lcmexams.gr)

ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ

Οι σπουδαστές ωφείλουν να ενημερώνουν τη γραμματεία για τυχόν απουσία τους Αναπλήρωση μαθήματος δεν γίνεται σε περιπτώσεις απουσίας του σπουδαστή. Εάν το μάθημα δεν πραγματοποιηθεί με ευθύνη του καθηγητή, το μάθημα αναπληρώνεται. Οι καθηγητές δεν είναι υποχρεωμένοι να αναπληρώσουν μαθήματα που συμπίπτουν με τις ημέρες αργίας.

Να σέβονται & να διατηρούν τους χώρους του ωδείου καθαρούς, να μην προκαλούν ζημιές στα μουσικά όργανα.
Να ενημερώνονται & από τις ανακοινώσεις του ωδείου.

 
 
 
 
 

Εάν ο σπουδαστής/τρια θελήσει να διακόψει την φοίτηση πριν την ολοκλήρωση του διδακτικού έτους, η διαγραφή από το μητρώο φοιτώντων σπουδαστών (Μ. Φ. Σ) θεωρείται δεδομένη μόνο μετά την ενυπόγραφη συμπλήρωση του εντύπου Αίτηση Διακοπής Φοίτησης από τον ίδιο ή κηδεμόνα αυτού/της στην γραμματεία της σχολής, η οποία & καταχωρείται πλέον στο Μ. Φ. Σ σύμφωνα με τον νόμο που διέπει την φορολογική λειτουργία των ιδρυμάτων αυτών.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ

Η ενημέρωση γονέων γίνεται κατόπιν συνενόησης με τη γραματεία για συνάντηση με τον εκάστοτε διδάσκοντα.

ΕΝΤΥΠΑ

Αίτηση Εγγραφής Φοίτησης : Υποβάλλεται στην γραμματεία του Μ.Ε. ΔΙΕΣΗ από τον ίδιο ή από τον κατά νόμο κηδεμόνα (ανήλικοι) για τον/την σπουδαστή/τρια, που θέλει να παρακολουθήσει ειδικά ή γενικά μαθήματα κατά το τρέχον σχολικό έτος, αφού έχει πληροφορηθεί & αποδεχθεί τις οικονομικές του υποχρεώσεις.

Αίτηση Διακοπής Φοίτησης : Υποβάλλεται στην γραμματεία του Μ.Ε. ΔΙΕΣΗ από τον ίδιο ή από τον κατά νόμο κηδεμόνα (ανήλικοι) για τον/την σπουδαστή/τρια που θέλει να διακόψει την φοίτηση για τον οιονδήποτε λόγο. Είναι υποχρεωτική αποκλειστικά & μόνο για βασικές φορολογικές διαδικασίες. (απαλλαγή υπολοίπων οικονομικών χρεώσεων) .

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ LCM - RGT

Οι σπουδαστές που παρακολουθούν το εκπαιδευτικο - εξεταστικό πρόγραμμα του London College Of Music και του RGT καταβάλουν ετήσια εφάπαξ συνδρομη η οποία καθορίζεται από τη διεύθυνση.

ΔΙΔΑΚΤΡΑ

Τα δίδακτρα είναι ετήσια & καταβάλλονται
Μετρητοίς (έκπτωση 10%)
Σε μηνιαίες δόσεις, το πρώτο δεκαήμερο κάθε μήνα ή σε εώς 12 άτοκες δόσεις με χρήση πιστωτικής κάρτας .

Σε περίπτωση διαγραφής μέσα στη σχολική χρονιά́, προκειμένου ο/η σπουδαστής/στρια να συνεχίσει τις σπουδές, είναι υποχρεωμένος/νη να καταβάλει εκ νέου το δικαίωμα της εγγραφής. Δίδακτρα που έχουν καταβληθεί δεν επιστρέφονται.

ΠΑΡΟΧΕΣ

Δωρεάν Πρακτική Εξάσκηση στους χωρους του Μ.Ε.ΔΙΕΣΗ (σε συνενόηση με τη γραμματεία)
Δικαίωμα έκπτωσης 10% στην πληρωμή μετρητοίς κατά την εγγραφή.
Δικαίωμα έκπτωσης 10% στα δίδακτρα για τους μαθητές με ΚΑΡΤΑ ΝΕΩΝ

Δανειστική βιβλιοθήκη.

Δωρεάν φοίτηση σε αριστούχους μαθητές (υποτροφία), ύστερα από πρόταση της καλλιτεχνικής διεύθυνσης του ωδείου και του ειδικού καθηγητή

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το Μ.Ε.ΔΙΕΣΗ διοργανώνει στο τέλος της σχολικής περιόδου μία εκδήλωση στην οποία συμμετέχουν σχεδόν όλοι οι σπουδαστές. Πυρήνας του προγράμματος σπουδών είναι οι πραγματικές συνθήκες του μουσικού γίγνεσθαι και ως εκτούτου γίνεται ιδιαίτερη προσπάθεια για ένταξη στις εκδηλώσεις όσο γίνεται περισσοτέρων σπουδαστών.

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, απορία ,πρόταση ή επισήμανση παρακαλούμε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας

 
 
 
 
 
 
 
 
 

* Δείτε σχετικό έντυπο : ΘΕΩΡΙΑ & MTfM

* * Δεν επιβαρύνουν το σπουδαστή